GeekOut

Ei8ht - Vol. 1: Outcast | Képregényajánló

2016. április 26. 14:07 - AdamNagy33

ei8ht_1.jpg

Evezzünk most kicsit távolabb a Marvel / DC jelmezes hőseitől és világpusztító főgonoszaitól: legújabb képregényajánlóm alanya a Dark Horse Comics háza tájáról érkezik, és egy időn és téren át bolyongó űrutazó történetét meséli el öt fejezetben.

Az Ei8ht rögtön az események sűrűjébe dob minket: Joshua, a történet főhőse emlékek nélkül ébred egy teljesen idegen bolygón lezuhant űrhajója roncsai mellett. Az egy dolog, hogy nem tudja, hol van, de az egy fokkal ennél is aggasztóbb, hogy fogalma sincs, miért van itt - ez izgalmas, hiszen így mi, olvasók is pontosan ugyanonnan indulhatunk, ahonnan Joshua, együtt bogozhatjuk ki a rejtélyt. Pár képkockával később aztán feltűnik egy dinoszaurusz, és lassan elkezd világossá válni: amnéziás főhősünk nem csak térben, de időben is csúnyán eltévedt. És nincs ezzel egyedül.

ei8ht_4.jpg

Ahogy fogynak a képregény lapjai, úgy egyre többet tudunk meg Joshua időutazásának céljáról és arról is, hogy hol (vagy inkább mikor) járunk pontosan: kalandorunk valójában nem a múltba utazott vissza, hanem egy különleges idősíkba, a Meld-be (kb. ötvözet, keverék) került. Ahogy a név is utal rá, a Meld egyaránt tartalmaz elemeket a múltból, a jelenből és a jövőből is - lényegében nem más ez, mint az eltévedt időutazók és az őrült kalandorok gyűjtőhelye, akik nem is hinnétek, mennyien vannak!

A különleges idősík lakosai saját törzsi kultúrát építettek ki, ám őskort idéző életmódjuk sajnos a háborúskodástól sem mentes: egy nagyhatalmú zsarnok és hű hadvezére, a Lándzsa (Spear) tartja rettegésben a Meld összes kis kolóniáját. Joshua kénytelen gyorsan megbarátkozni ezzel az új helyzettel, sőt, szembe kell néznie időutazása céljával is: csak a Lándzsa halála árán tudja megmenteni a jelenben (vagyis.. múltban) haldokló feleségét. A kék sarokban tehát egy kissé tanácstalan időutazó, a piros sarokban pedig egy egész szektát vezető hadvezér - kezdődjék a harc!

ei8ht_2.jpg

Aláírom, az Ei8ht nem a legemlékezetesebb, legeredetibb képregényes történet, amit valaha olvastam, viszont az is biztos, hogy amíg végigpörgettem a Vol. 1: Outcast öt fejezetét, baromi jól szórakoztam. A Meld világa és a szereplők kellőképp érdekesek (még ha utóbbiak nincsenek is túlzottan kidolgozva), a történet lendületesen, fokozatosan kerül kibontásra, az egyes történetszálak pedig szépen összefutnak a minisorozat végére. Potenciál pedig bőven van még a Rafael Albuquerque nevéhez fűződő alkotásban, mely az utolsó pár oldal alapján nem is marad majd folytatás nélkül!

A képregény sajátos ábrázolásmódja vagy nagyon tetszik az embernek, vagy nagyon nem - én szerencsére előbbi tábort erősítem, bejött a minimalista, mindössze pár színt alkalmazó megoldás. Az pedig külön jópofa, hogy az egyes háttérszínek egy-egy idősíknak feleltethetőek meg: külön színe van a múltnak, a jelennek, a jövőnek és a Meld-ben játszódó eseményeknek, ha pedig keverednek az egyes síkok, a háttér is jól tükrözi ezt. Érdemes figyelni rá olvasás közben!

ei8ht_3.jpg

Űrhajók, dínók, időutazók és egy zsarnoki hadvezér az idő labirintusában. Rafael Albuquerque képregénye, az Ei8ht ütős, izgalmas sci-fi kaland lett, mely hibái ellenére is egy erősen ajánlott olvasmány a műfaj kedvelőinek - és azoknak, akik a szuperhősös képregények után egy kis felüdülésre vágynak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekout.blog.hu/api/trackback/id/tr438662448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása