GeekOut

Ez lenne a Star Wars VIII története?

2016. május 03. 13:30 - AdamNagy33

Kiszivárgott a forgatókönyv, vagy csak túl élénk a rajongók fantáziája?

Már a hetedik Star Wars film debütálása előtt is voltak ehhez hasonló kiszivárgott forgatókönyv-részletek - ezek nagy része aztán valótlannak bizonyult, mégis, a cselekmény egy-két pontjával kapcsolatban igazuk volt (vagy csak jól ráéreztek a dolgokra). Az alábbiakban egy Redditen kiszivárogtatott cselekményvázlat fordítása olvasható, amit nyilván érdemes fenntartásokkal kezelni és a helyén kezelni, simán lehet, hogy csak egy kreatív rajongó agyszüleménye az egész (főleg, mert vannak benne megmosolyogtató pontok). Ennek ellenére izgalmas olvasni, hogy akár ilyen irányba is továbbhaladhat a cselekmény - és lehet, hogy még Anakin is visszatér. Ti mit gondoltok róla?

Mivel nem tudni, hogy mi lesz igaz az alábbiakból és mi nem, spoilerveszély előfordulhat, csak akkor olvass tovább, ha ez nem zavar!

sw1.jpg

A sztori dióhéjban

  • A film munkacíme "A Sötét Oldal hangjai / A Sötét Oldal visszhangjai"

  • Három szálon fut a cselekmény, amik csak a legvégén érnek össze. A három szál Rey, Finn és Kylo történetét követi.

  • A film első kétharmadában nincs annyi akció, mint a hetedik részben volt, az utolsó harmadban viszont teljesen elszabadul a pokol.

  • Maga a film felépítése kevésbé idézi a klasszikus trilógiát, viszont párhuzamokból és ismerős pillanatokból így sem lesz hiány. Rey egy veterán Jedi mester (Luke) oldalán igyekszik megismerkedni az Erő útjaival egy idegen bolygón, miközben Finn és Poe egy gyönyörű, ám kissé baljós hangulatú városban tartózkodnak. Egy árulást követően Kylo Ren fogságába kerülnek, aki csaliként használja őket Rey előcsalogatására - ez egy nagy párbajhoz vezet majd kettejük közt a város ipari körzetében.

sw2.jpg

Luke és Rey története

  • Luke Jedi-akadémiájának háttértörténete a következő: Snoke átcsábította Kylo Rent és néhány további diákot a Sötét Oldalra, majd megbízta őket a többiek legyilkolásával. Luke és néhány további tanuló azonban túlélte a támadást, köztük a fiatal Rey is, akit Luke később a Jakku bolygón rejtett el.
  • Rey édesanyja is a támadás során vesztette életét.

  • Rey haragszik Luke-ra, mert azt hiszi róla, hogy ő az apja, és cserbenhagyta őt. Luke erre annyit válaszol neki, hogy "Nem, te vagy az én apám".

  • Igen, tényleg ezt mondja.

  • Rey Anakin Skywalker reinkarnációja. Luke azért utazott az első Jedi templomba, hogy jobban megismerje, hogyan működik a reinkarnáció folyamat; itt tanulta meg, hogy a Kiválasztott újjászületik az Erő által minden egyes olyan alkalommal, amikor az univerzum kibillen az egyensúlyából. Már Anakin előtt is számtalan Kiválasztott létezett. A reinkarnáció megmagyarázza, miért bánik olyan jól az Erővel Rey a kiképzés hiánya ellenére is.

  • Luke-nak kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy ki kell-e képeznie Reyt vagy sem, hiszen a történelem korábbi példái alapján a Kiválasztott mindig a jó és a rossz vékony határvonalán egyensúlyoz, és a rajta átfutó erők könnyen átfordíthatják őt az ellentétes oldalra. Luke tart attól, hogy egy Vader 2.0 lenne a lányból - ha kiképezné őt, és átállna a Sötét Oldalra, az sokkal nagyobb veszélyt jelentene, mint amivel jelenleg Kylo képében szembe kell nézniük.

  • Ennek ellenére megkezdi a lány kiképzését, és az Erőre bízza a sorsát. A döntésben Obi-Wan és Yoda szelleme segíti őt.

  • Rey megtanul bánni a fénykarddal és az Erővel, illetve egy vízió keretében Maz Kanatával is újra találkozik, valamint Hayden Christensen is feltűnik Anakin bőrébe bújva a különleges "álomban". Utóbbi elmondja neki, hogy ők valójában egyek, majd egy rövidke jelenet erejéig több száz korábbi Kiválasztott kísértetét is láthatjuk. 

  • Rey megérzi, hogy Finn bajban van valahol a galaxis egy távoli szegletében, és csak ő tud segíteni rajta. Luke ugyan figyelmezteti őt, hogy korábban ő is hasonlóan járt, engedetlensége pedig később sok fájdalomhoz vezetett, de azt is hozzáteszi, hogy ő nem Yoda, és megvan a saját véleménye a dolgokról - ezért bepattan Rey mellé az űrsiklóba, és együtt indulnak útnak.

sw3.jpg

Finn és Poe története

  • Finn az Ellenállás egyik űrhajóján ébred, Poe pedig tájékoztatja őt, hogy éppen úton vannak az Ellenállás ideiglenes főhadiszállása felé (mivel a korábbi a Csillagpusztító áldozata lett). 
  • Leia szeretné, ha Finn és Poe támogatnák őt abban, hogy háborút indítsanak az Első Rend ellen.

  • A Köztársaság újonnan kinevezett vezetője Vikram Nagyúr (Benicio Del Toro).

  • A Csillagpusztító bázis tönkretette a Köztársaság kommunikációs központjait, emiatt megszakadt az összeköttetés az egyes bázisok közt. Vikram gőzerővel dolgozik rajta, hogy újra összekapcsolódjanak a köztársasági állomások, és ne eméssze fel teljes káosz a nehezen felépített rendszert.

  • Leia és Vikram ellentétes nézeteket vallanak. Vikram egyetért abban, hogy háborút kell indítaniuk, viszont azt szorgalmazza, hogy előbb mindenképp helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat, csak ezután tudnak egy igazán nagy, ütős flottát összehívni és hadba küldeni. Leia ezzel szemben az azonnal csapást sürgetné - szerinte most kell rajtaütni Snoke-on, amíg még nem pihenték ki a Csillagpusztító megsemmisülését. Vikram szerint csak a személyes érzelmei (nevezetesen Han halála) miatt gondolkozik így, mire Leia azzal vág vissza, hogy Vikram már korábban is valódi kígyó módjára viselkedett a szenátusban - egyszóval elég nagy múltja van kettejük rivalizálásának.

  • A Köztársaság bázisa biztonságos, egy áthatolhatatlan pajzs védi, ami bármilyen inváziót vagy bombázást kibír.

  • Finn és Poe feladatot kapnak Leiától: fel kell deríteniük a várost, ugyanis Leia kapcsolattartói szerint az Első Rend kémei húzódnak meg a Köztársaság tisztviselői közt. Leia Vikramra gyanakszik.

  • Finn-t teljesen elvarázsolja Leia egyik kapcsolattartója, Chala (Kelly Marie Tran), aki csatlakozik hozzá és Poe-hoz a városon átívelő nyomozásuk során.

  • Finn és Chala egy kalandos-romantikus éjszakai úton is átesnek az öreg városban.
  • Finn, Poe és Chala végül eljutnak Vikram asszisztenséig, akinek bizonyítéka van arról, hogy Vikram az Első Rendnek dolgozik. Leia és néhány Köztársasági katona bebörtönzik Vikramot árulásért, aki azonban mindent tagad. Leia lényegében államcsínyt hajt végre (a Köztársasági tisztviselők nagy döbbenetére), átveszi a bolygó irányítását és Finnre bízza a pajzskódok őrzését.
  • Finn megemlíti Chalának, hogy nem is igazán érti, Vikram miért nem engedte le egyszerűen a pajzsokat az Első Rendnek. Kettesben besétálnak egy szobába, ahol Phasma Kapitány fogadja őket; Chala fegyvert fog Finn-re, elveszi tőle a kódokat és kideríti, hogyan lehet deaktiválni a pajzsot. Elárulja, hogy ő intézte úgy, hogy Vikram bűnösnek tűnjön, és csak kihasználta Finnt, amiért annó elárulta az Első Rendet. Phasma kikapcsoltatja a pajzsokat Finn-nel.

  • Az Első Rend flottája megérkezik a hiperűrből, megszállják a bolygót, és foglyul ejtik Finn, Poe és Leia hármasát. Kylo az Erő segítségével elkezdi megkínozni Finnt, hogy kicsalogassa búvóhelyéről Reyt és csapdát állíthasson neki.

Forrás: https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/comments/4egl1i/episode_viii_script_leak_please_debunkconfirm/ 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geekout.blog.hu/api/trackback/id/tr648682694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2019.04.23. 20:27:01

Kár, hogy nem ezt csinálták meg.
süti beállítások módosítása