GeekOut

Az Öngyilkos Osztag arcai

2016. április 11. 20:24 - AdamNagy33

A mai napon debütált a DC-s főgonoszokat összegyűjtő Suicide Squad / Öngyilkos Osztag legújabb előzetese, melynek láttán két dolog fogalmazódott meg bennem:

  • remélem, hogy nem csak a trailereknek van ilyen jó hangulata, hanem ez kitart majd az egész filmben,
  • ha ekkora szereplőgárdával mindenkire elég idő fog jutni, én megeszem a nem létező kalapom.

De ha már szereplőgárda, egészen pontosan kikről is beszélünk? A csapat egyes tagjai ismerősek lehetnek DC-s játékokból, sorozatokból, több névvel azonban csak az igazán elszánt képregénygyűjtők találkozhattak, fussunk tehát gyorsan végig az öngyilkos névsoron!

suicidesquad.jpg

A tablókép bal szélén Slipknot pózol, akinek a világon semmi köze Corey Taylor maszkos metálbandájához, viszont remekül bánik különleges erősségű köteleivel, amik segítik őt például a mászásban vagy - tegyük fel - nyakak elroppantásában. Szorosan mellette Captain Boomerang, aki nevéhez hűen halálos bumerángokkal dobálózik, ha pedig épp üres mindkét keze, tenyérbemászó stílusával megy a többiek agyára. A képregényekben gyakran Flash karakterével kell szembeszállnia, szóval a gyorsaságára és a reflexeire sem lehet panasz - ki tudja, lehet, hogy ez a filmben is hasznára válik majd. A sort két hölgy folytatja: hátul az az Enchantress bújkál, aki elvileg nem is tartozik az Öngyilkos Osztaghoz, valahogy azonban mégis közéjük keveredik, hogy egy kis boszorkánysággal és sötét mágiával keverje meg a cselekményt, előtte pedig Katana térdel egy lélekrabló karddal és szűnni nem akaró küzdésvággyal felfegyverkezve. Érdekesség, hogy ő egyébként nem a rosszfiúk (vagyis rosszlányok) táborát erősíti, hanem a csapat vezetőjének testőreként kerül kapcsolatba az Öngyilkos Osztaggal.

Középen látható tehát a csapat kijelölt vezetője, Rick Flag, aki szuperképességek nélkül ugyan, de igyekszik rendet tartani a többiek közt korábbi katonai tapasztalatait bevetve. Az ő vállán támaszkodik Harley Quinn, a csapat talán legismertebb és egyben legőrültebb tagja, aki halálosan szerelmes Jokerbe - aprócska, de érdekes megjegyzés, hogy épp Joker tette őt ilyenné még az Arkham Elmegyógyintézetben. Gyors, erős és kiszámíthatatlan, szóval nem kell őt félteni a csatamezőn! Tőle jobbra Deadshot álldogál, aki egy kivételesen pontos mesterlövész és orgyilkos, melyben nagy segítségére vannak kibernetikus kiegészítői és alaposan testreszabott fegyverei.

Lassan a tornasor végére érünk: az őszinte mosolyú, ám kissé barázdált bőrű figura Killer Croc, aki egy rakás hüllőkre jellemző képességgel és tulajdonsággal rendelkezik, ha pedig kell, hát puszta kézzel töri el bárkinek a csontjait. Végül, de nem utolsósorban bemutatom még nektek El Diablót, aki képes a semmiből valódi lángtengereket előidézni, sőt, meglehetősen gyakran él is ezen képességével riválisai nagy bánatára.

A bekezdés felett megtekinthetitek a film új előzetesét, melyben a csapat mellett maga Joker és Batman is jó pár másodpercre feltűnik - kíváncsi vagyok, milyen szerepük lesz a filmben, de ha tippelnem kéne, valószínűleg csak mellékesen kapcsolódnak majd a cselekményszálhoz, nem ők fogják ellopni a show-t, akármennyire is várjuk Jared Leto alakítását. Augusztus közepén irány a mozikba!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekout.blog.hu/api/trackback/id/tr408589084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása